Schotte weerspreekt 'maffia-insinuaties'

WILLEMSTAD - Oud-premier Gerrit Schotte van Curaçao vindt dat hij onterecht in verband wordt gebracht met Italiaanse maffia.

Hij reageert hiermee op vragen en ''valse insinuaties'' van de SP over mogelijke banden tussen Schotte en de Siciliaanse maffia.

SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak zei dinsdag dat hij een hele reeks vertrouwelijke brieven heeft die afkomstig zijn van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Schotte heeft de briefwisseling tussen hem en de Italiaanse minister hierop naar de media gestuurd.

Schotte stelt dat hij feitelijke informatie over mafiabaas Francesco Corallo wilde achterhalen in verband met een eventuele benoeming. Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse zaken meldde op 3 augustus 2011 dat Corallo ‘een onbeschreven dossier’ heeft.

Hetze

Volgens verschillende media wordt Corallo, die een casino op Sint Maarten heeft en wordt genoemd als geldschieter van Schotte, inmiddels gezocht voor grensoverschrijdende misdaad en fraude.

Volgens Van Raak is het op basis van de briefwisseling duidelijk ''dat Schotte nooit weer minister kan worden’'. Schotte stelt dat Van Raak en verschillende media een hetze tegen hem voeren waarbij allerlei zaken ''uit de context worden getrokken om zijn naam te beschadigen''.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie