Opstelten blijft achter topambtenaar staan

DEN HAAG - Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft maandag nogmaals aan de Tweede Kamer laten weten dat hij zijn secretaris-generaal volledig steunt.

De minister hecht daaraan omdat de hoogste ambtenaar van het ministerie, Joris Demmink, de afgelopen dagen in de media is beticht van contacten met een pooier van jongens in de jaren 80.

Naar aanleiding van deze berichten heeft Opstelten de inlichtingendienst AIVD, de Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie gevraagd of het nodig was om Demmink te onderzoeken.

Dat bleek niet het geval, schrijft de minister in een brief. Eerder werd de topambtenaar wel onderzocht en toen kwam naar voren ''dat er geen begin van juistheid is gebleken ten aanzien van de geruchten en aantijgingen.''

Zaak AD

Opstelten schrijft verder dat hij Demmink ook steunt nu hij een zaak aanspant tegen het AD, de krant die vermeende contacten met de pooier dit weekeinde groot bracht. De secretaris-generaal wordt al jarenlang beticht van pedofilie, maar heeft altijd volgehouden dat daar niets van waar is.

Demmink gaat in november met pensioen. Hij wordt op het departement opgevolgd door Pieter Cloo.

Lees meer over:
Tip de redactie