AMSTERDAM - Informateur Henk Kamp is positief over de voortgang van de onderhandelingen tussen de PvdA en de VVD, die inmiddels al bijna twee weken duren. 

Dat meldt de NOS vrijdag. De informateur spreekt van "een stabiel proces; het gaat heel gelijkmatig". Kamp signaleert dat er hard wordt gewerkt aan een goed resultaat.

De gesprekken over een nieuwe regering  zijn volgens hem nog geen een keer vastgelopen.

Kamp deed zijn uitspraken na het onderhoud op donderdagavond met PvdA’ers Samsom en Dijsselbloem en de VVD'ers Rutte en Blok. Hij wilde zich niet uitlaten over wat hij van het eindresultaat verwacht.

Rutte en Samsom

VVD-leider Mark Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom zitten vrijdag weer een groot deel van de dag om de tafel in de hoop een coalitie te smeden. Ze kwamen 's ochtends aan op het Binnenhof en schudden elkaar ondanks het herfstweer goedgemutst de hand voor de deur van de onderhandelruimte in de Tweede Kamer.

De beide heren lieten niets los over hun plannen voor de dag. Ze hebben radiostilte afgesproken. Daardoor is niet bekend wat er op hun agenda staat.

Normaal vergadert Rutte op vrijdagochtend met zijn ministers. De ministerraad wordt nu voorgezeten door vicepremier Maxime Verhagen.

Alle berichten over de formatie in ons nieuwsdossier