AMSTERDAM - VVD en PvdA maken een einde aan de forensentaks. Beide partijen hebben een plan bedacht waarmee de taks niet hoeft te worden ingevoerd.

Dit melden bronnen aan RTL Nieuws.

De forensentaks is een belasting op de vergoeding voor woonwerkverkeer voor werknemers, waartoe in het Lenteakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie is besloten.

Het geld wat bij het afschieten van de forensentaks zou worden misgelopen willen VVD en PvdA nu voor een deel halen uit het vitaliteitspakket. Dit pakket voor arbeidsdeelname door ouderen werd eerder al ingesteld in plaats van de levensloop/spaarregeling.

Van tafel

Twee week geleden nog deden verschillende organisaties van werknemers, werkgevers, reizigers en mobiliteit de dringende oproep om direct te stoppen met het plan om het woon-werkverkeer te gaan belasten.

Ze wezen erop dat er na de verkiezingen een ruime Kamermeerderheid is die de onbelaste reiskostenvergoeding wil behouden.

De forensentaks komt dinsdag aan de orde tijdens de financiële beschouwingen. Dan zou ook het alternatieve plan worden gepresenteerd.