AMSTERDAM - 50Plus-lijsttrekker Henk Krol wil met zijn partij zorgen voor meer reflectie in de Tweede Kamer

Dit ziet hij, naast het strijden tegen het in zijn ogen onnodig korten op pensioenen, als één van zijn belangrijkste doelstellingen na 12 september. 

"50Plus wil met bedachtzaamheid naar onderwerpen kunnen kijken en af en toe roepen: jongens, doe even rustig", aldus Krol in een interview met NU.nl.

Hij denkt dat zijn partij gezien de wat hogere leeftijd een verrijking kan zijn voor de Kamer. "Het voordeel van de mensen van 50Plus is dat we enige levenservaring hebben."

Krol noemt de invoering van de euro als een voorbeeld waarbij er te snel is gehandeld. Dit komt volgens hem doordat politici hoogstens een paar jaar achter de knoppen mogen zitten en in die periode snel naam willen maken.

In het interview zegt Krol verder dat hij het wetenschappelijk bureau van zijn partij wil laten onderzoeken of er mogelijkheden zijn om een parttime-aow in te stellen.

In dit systeem ligt de aow-leeftijd niet hard op 65, maar gaan mensen steeds minder werken. Een harde overgang zorgt bij veel mensen voor problemen, stelt Krol. Zo krijgen mensen gezondheidsklachten en lopen huwelijken stuk.

Lees hier het hele interview met Henk Krol

Ga naar onze verkiezingsspecial