AMSTERDAM - Er is donderdag onduidelijkheid ontstaan over of de PVV het plan om alle subsidies op kunst te schrappen nu wel of niet heeft laten doorrekenen door het Centraal Planbureau (CPB).

In NRC Handelsblad zeiden zowel de PVV als het CPB dat deze plannen niet waren doorgegeven, maar daar kwamen beide partijen later op terug.

In de NRC zei PVV-Kamerlid Roland van Vliet dat hij vergeten is aan het CPB door te geven dat de PVV achthonderd miljoen euro wil bezuinigen op kunst.

Volgens partijgenoot Martin Bosma was dit wel gebeurd, maar weigerde het CPB de korting door te rekenen. Het CPB liet aan de krant weten dat in de cijfers die de PVV heeft aangeleverd de bezuiniging op kunst niet waren opgenomen.

Wel doorgegeven

Aan het einde van de middag verstuurde de PVV een persbericht waarin staat dat de kunstbezuinigingen wel degelijk zijn doorgegeven.

"De PVV heeft zojuist contact gehad met het CPB over de kunstbezuinigingen. Het CPB bevestigt de lezing van het PVV, namelijk dat deze wel degelijk correct zijn doorgegeven." De voorgenomen bezuinigingen zijn ook gewoon doorgerekend.