DEN HAAG - Het 'nieuwe' CDA is niet betrouwbaar. Dat zegt de leider van de Eurofractie van de VVD Hans van Baalen tegen NU.nl.

Volgens Van Baalen is het CDA naar links geschoven en zijn 'om pr-redenen' bewindspersonen en 'stabiele' Kamerleden als Ormel en Koopmans niet op de lijst gekomen. "Dat is niet betrouwbaar. Maxime Verhagen was en is wel betrouwbaar."

Als voorbeeld noemt Van Baalen de recente stap van het CDA om van de langstudeerboete af te willen, een maatregel die bedacht is door het CDA zelf.

"Dat is een slecht verhaal. Zonder dekking af willen van de langstudeerboete. Het CDA is al vergeten dat ze in de coalitie zitten."

De Europarlementariër stelt dat het CDA alleen betrouwbaar is als het in een coalitie zit met de VVD. Hij roept het CDA op om terug te keren naar de 'rechtsere' koers van Maxime Verhagen.

Van Baalen hoopt na 12 september op een middencoalitie, dus ook zonder de PVV. "Voor Wilders zie ik geen rol meer. De boel heeft hem naar huis gestuurd."

Roemer

De VVD''er heeft geen goed woord over voor SP-leider Roemer. Volgens hem zal het SP-beleid onvermijdelijk leiden tot hyperinflatie.

"Roemer moet 1, 2 en 3 van de economie van Arnold Heertje nog eens kopen in plaats van domme dingen te zeggen. De SP zegt dat de ECB geld moet gaan bijdrukken om de werkgelegenheid te stimuleren. Dat zegt genoeg", aldus Van Baalen.

"Dan krijg je hyperinflatie en dat is voor iedereen slecht. Roemer en zijn partij zijn onverantwoordelijk."

Ga naar onze verkiezingsspecial