AMSTERDAM - De G500 claimt een 'pensioendoorbraak' bereikt te hebben op het VVD-congres in Rotterdam. Volgens de politieke jongerenbeweging zijn de fundamenten van het pensioenstelsel in het VVD-programma gewijzigd. 

Daarmee worden 'de contouren van een nieuwe pensioenstelsel zichtbaar'.

Zaterdagochtend werden op het VVD-congres in De Doelen meerdere deelonderwerpen besproken, waaronder het pensioenstelsel.

De G500, die zich eerder roerde op de congressen van de PvdA en het CDA, wist meerdere speerpunten te agenderen en binnen te halen, zo meldt de beweging.

Doorsneepremie

Zo wil de VVD nu dat er een einde komt aan de zogeheten doorsneepremie. Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) heeft G500-voorman Sywert van Lienden laten weten dat hij dit gaat onderzoeken.

Ook is het 'opportunistisch aanpassen van de rekenrente van de baan' en is in het VVD-programma een wijziging overgenomen die pleit voor meer keuzevrijheid bij het kiezen van een pensioenfonds.

Daarnaast is een amendement overgenomen dat het opgebouwde pensioenvermogen beschermt bij een faillissement van zelfstandigen zonder personeel.

Lees alles over de verkiezingen in ons dossier