ROTTERDAM - SP-lijsttrekker Emile Roemer is een "geharde multiculturalist die niet zal rusten voordat wij in de minderheid zijn".

Dat heeft PVV-lijsttrekker Geert Wilders in zijn speech gezegd, vrijdagavond. De speech was al onder embargo vrijgegeven, maar dat werd gebroken door geenstijl.nl.

In die speech ging Wilders vooral in de aanval op SP en VVD. Over Roemer zei Wilders dat hij als premier de "geldpersen gaat openzetten, maar ook de sluizen van de massa-immigratie". Ook zal "Afrika blij zijn met Roemer" omdat hij miljarden meer aan ontwikkelingshulp zou gaan doneren volgens Wilders.

Europa

De campagnestart van de PVV kent maar één thema, Europa. Wilders vraagt zich af of Nederland niet gewoon moet kiezen voor baas in eigen huis. ''Als we uit de EU stappen, is Nederland weer een vrij land'', aldus de PVV-voorman.

"De SP en Brussel zijn twee handen op één buik. Méér immigratie, méér Europa, méér generaal pardons en dus méér onveiligheid. Nog nooit heeft de SP voor een PVV-motie gestemd om de massa-immigratie te beperken."

''Brussel is een ondemocratisch monster- een vampier die ons leegzuigt tot we slechts een onbetekenende provincie zijn van het Groot-Europese Rijk", aldus Wilders. 

Uitverkoop

Ook de VVD moet het ontgelden. "Roemer en Rutte zullen ons land rennend in de uitverkoop doen. Waar moet ik tekenen?, roept Mark Rutte, de man van de blanco cheques", aldus Wilders.

De PVV is volgens Wilders daarom het alternatief.

Over zijn verkiezingsprogramma herhaalt de PVV-leider dat zijn partij de belastingen en de BTW gaat verlagen met "maar liefst 7,5 miljard netto". "En uiteraard is er nog de 7,2 miljard per jaar die wij besparen als we een einde maken aan de immigratie-waanzin."

Wilders presenteerde zijn kandidatenlijst vrijdagavond in een zaal van Ahoy in Rotterdam "de stad van Pim Fortuyn". Wilders: "In Rotterdam begon Fortuyn zijn revolutie. Om Nederland terug te geven aan de Nederlanders."

Profiel PVV-leider Geert Wilders

Profiel SP-leider  Emile Roemer

Lees alles over de verkiezingen in onze special

Wilders geeft aftrap PVV-campagne