'Voetbalclubs moeten zelf broek ophouden'

DEN HAAG - Minister Edith Schippers (Sport) vindt dat clubs in het betaald voetbal zelf hun broek moeten kunnen ophouden.

Schippers zei dat zaterdag in het Radio 1-programma Tros Kamerbreed, waar ze als nummer twee van de VVD-kandidatenlijst in debat ging met de nummers twee van CDA en SP.

Het Rijk of gemeenten zouden volgens haar geen reddingsoperaties moeten optuigen om noodlijdende clubs overeind te houden.

Schippers riep gemeenteraden op geen financiële steun meer te verlenen. De minister reageerde op berichten dat de gemeente Utrecht zeer waarschijnlijk voor bijna veertien miljoen euro het schip ingaat door een deal met FC Utrecht.

KNVB

De KNVB liet in een reactie weten dat gemeenten altijd zelf een afweging moeten maken of ze een club wel of niet willen steunen en hoe belangrijk ze dat vinden.

''Het is wel gebleken dat de clubs in de gemeenten een ontzettend grote maatschappelijke rol hebben. Het gaat echt niet alleen om het stadion of het voetbal. Die inzet van de clubs wordt ontzettend gewaardeerd en gebeurt in alle regio's'', aldus de woordvoerster van de voetbalbond.

Volgens de zegsvrouw werken de clubs ook heel hard om gezond te worden of te blijven. ''Clubs zitten in zwaar weer, dat kunnen we niet ontkennen. Maar saneringsoperaties hebben succes opgeleverd. Komende week komen we met nieuwe cijfers en er is echt een positieve lijn ingezet.''

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie