DEN HAAG - Oud-minister Herman Heinsbroek van de voormalige LPF is betrokken bij een plan van het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) van Hero Brinkman.

Heinsbroek schreef mee aan een 'masterplan' voor de economie, dat Brinkman woensdag gaat presenteren. Brinkman heeft dat dinsdag gezegd.

Heinsbroek, die volgens Brinkman geen lid is van DPK, was minister van Economische Zaken in het eerste kabinet-Balkenende namens de Lijst Pim Fortuyn in 2002.

De voormalige ondernemer had een problematische relatie met Eduard Bomhoff, die voor de LPF vicepremier was. Mede door het geruzie van de twee viel het kabinet al na enkele maanden.

Daarna richtte Heinsbroek een eigen partij op, maar hij staakte het initiatief omdat hij onvoldoende geschikte kandidaten kon vinden. De LPF is als landelijke partij in 2008 opgeheven.

Economische krimp

Volgens Brinkman staat de Nederlandse economie aan de vooravond van ''een ongekende economische krimp''.

De euro staat op het punt van omvallen en de politiek heeft geen oplossing. Het masterplan van DPK bevat volgens Brinkman drastische, maar noodzakelijke maatregelen om het vertrouwen te herstellen.

Brinkman stapte eerder uit de PVV. DPK is een fusie van zijn eigen Onafhankelijke Burger Partij en Trots op Nederland, de vroegere partij van Rita Verdonk.