DEN HAAG - De PVV heeft donderdag een website gelanceerd waarop mensen kunnen protesteren tegen ambtenaren en politici van de Europese Unie die te veel zouden verdienen.

Op Stopdeeuropesezakkenvullers.nl kunnen bezoekers op een knop klikken, waarmee ze aangeven dat ze het met het standpunt van de partij van Geert Wilders eens zijn.

De PVV gaat de resultaten aanbieden premier Mark Rutte en aan de voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy voor de Europese Top in oktober, meldt de partij vrijdag. Volgens de PVV loopt het inmiddels storm op de site.

Partijleider Wilders twitterde ''Geweldig! Binnen een paar uur al meer dan 10.000 keer steun gekregen voor verzet tegen zakkenvullende eurocraten."

Zakken vullen

Volgens de PVV blijkt uit een recente uitzending van het Belgische televisieprogramma Terzake dat de ambtenaren en politici van de EU ''hun zakken vullen". Een beginnende ambtenaar verdient volgens de PVV ''4.676 euro netto per maand". Een eurocommissaris zou maandelijks meer dan 27.000 euro krijgen, aldus de partij.

De PVV vindt dat er geen Nederlands geld meer naar Brussel mag, zolang daar hoge salarissen en vergoedingen worden betaald terwijl Nederlanders worden getroffen door bezuinigingen.