EN HAAG - Meteen na het partijcongres van zaterdag stort 50Plus zich in de campagne.

''We staan in de peilingen op twee zetels, maar er is potentie voor vijf. Dus we gaan hard aan de slag", aldus voorzitter Jan Nagel zondag. De komende week staan onder meer bezoeken aan Friesland en Gelderland op het programma.

Gedurende de zomer hoopt de partij overal in het land te komen. Dat is anders dan bij andere partijen, die in augustus pas beginnen met de campagne.

''50-plussers hebben geen schoolgaande kinderen. Zij zijn tijdens de vakantie vaak thuis en dus bereikbaar", stelt Nagel.

Hij verwacht de vijf mogelijke zetels ook binnen te slepen. ''Het is zeker haalbaar. Er is heel veel onvrede onder 50-plussers."

Krol

Op het congres werd zaterdag bepaald dat Henk Krol (62), bekend om zijn werk als hoofdredacteur van de Gay Krant, lijsttrekker wordt. Op nummer twee staat Norbert Klein (56). Hij zat in de gemeenteraad in Nijmegen en was jarenlang lid van Provinciale Staten.

Martine Baay-Timmerman (54) staat op nummer drie. Zij is advocaat en secretaris van het landelijk bestuur van de partij.

De top vijf wordt afgesloten door Willem Herrebrugh (65) en Wim van Overveld (62). Nagel staat zelf als lijstduwer op nummer 35.