HAARLEM - Het Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes, dat vorig jaar voor de PVV in Provinciale Staten werd gekozen, stapt over naar de politieke partij Forza!.

Dat heeft zij dinsdag laten weten.

Nunes splitste zich in maart samen met Hero Brinkman en een derde Statenlid af van de PVV. De drie gingen verder onder de naam Onafhankelijke Burgerpartij (OBP).

Nunes en haar collega Gerton van Unnik braken vorige maand met Brinkman, nadat ze hem beschuldigden van solistisch optreden. Van Unnik heeft inmiddels besloten zijn Statenzetel terug te geven aan de PVV.

Stormfront

Nunes raakte vorige week in opspraak, omdat ze jarenlang lid was van de rechtsextremistische website stormfront.org. Het Statenlid verdedigde zich maandag in Provinciale Staten met de stelling dat ze dit uitsluitend heeft gedaan om extreme neonazi's tegengas te kunnen geven.

Forza! won bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 drie zetels in de gemeente Haarlemmermeer. Eén raadslid is overgestapt naar de VVD. Forza!, dat zich laat inspireren door Pim Fortuyn, wil in 2014 in meerdere gemeenten meedoen bij de verkiezingen. Monica Nunes is nu Statenlid namens Forza! Noord-Holland.