DEN HAAG - Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat er direct een einde moet komen aan de proef waarbij tandartsen zelf mogen bepalen wat een behandeling kost.

Na PvdA, GroenLinks en SP is nu ook de PVV van mening dat het experiment is mislukt, zo laat PVV-Kamerlid Fleur Agema weten aan NU.nl.

Maandag presenteerde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een onderzoek waaruit bleek dat de prijzen in de mondzorg fors waren gestegen. Sinds begin dit jaar stegen de tarieven bij de tandarts met 9,6 procent.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) dreigde daarop al de proef, die voor drie jaar gepland stond, te stoppen als de tandartsen geen verbetering tonen.

PVV'er Agema vindt nu dat dit onmiddellijk al moet gebeuren. "We waren vanaf het begin al argwanend ten opzichte van dit experiment, maar we zaten vast aan de gedoogconstructie", zo zegt ze.

Logisch

Volgens haar is het logisch dat bij zo'n grote vraag de prijs omhoog gaat als je het aan de markt overlaat. "Het is onacceptabel dat de burger in de portemonnee wordt gepakt."

Donderdag debatteert de Kamer over de gestegen prijzen in de mondzorg.

Lees Twitterberichten over dit nieuws via NUlive