AMSTERDAM - De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (Educatie) maakt zich zorgen over de aanpak van de problemen bij onderwijsinstelling Amarantis.

Amsterdam heeft nog geen vertrouwen in een succesvolle doorstart van de Amarantis-scholen, zo heeft Asscher geschreven aan minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs).

Amarantis, met ruim 30.000 leerlingen in het middelbaar en beroepsonderwijs, kwam eind 2011 in acute financiële problemen.

Een interim-voorzitter stelde orde op zaken en knipte de instelling op in vijf delen. Ook moesten 250 medewerkers vertrekken.

Saneringsplan

Volgens Asscher is het saneringsplan onvoldoende transparant, geeft het onvoldoende inzicht in de kwaliteit van het onderwijs en de financiële stabiliteit op langere termijn. Ook is het aanbod van opleidingen onvoldoende afgestemd op de vraag vanuit het bedrijfsleven, aldus de PvdA-wethouder.

Ondanks verbeteringen laat de kwaliteit van het onderwijs ''nog altijd te wensen over''. Volgens Asscher wordt bovendien de indruk gewekt ''dat er geen haast wordt gemaakt met het nemen van de noodzakelijke beslissingen''.

Hij wijst erop dat leerlingen en medewerkers snel behoefte hebben aan duidelijkheid.