RIJSWIJK - Leden van politievakbond ACP hebben maandagmiddag ingestemd met het akkoord dat politiebonden eerder sloten met minister Ivo Opstelten over de politie-cao.

Uiteindelijk stemden 110 van de 140 afgevaardigde stemgerechtigden voor het akkoord, zo maakte voorzitter Gerrit van de Kamp maandag bekend.

Dat deden de leden wel met pijn in het hart, zei hij. ''Gevoelsmatig was een grote meerderheid tegen het akkoord, omdat er onrust is over hoe dingen nu in de organisatie gaan'', zei hij.

Er zou binnen de politie weinig vertrouwen zijn dat de leiding de gemaakte afspraken nakomt. Ook is het de leden een doorn in het oog dat er in de cao voor gemeente- en provinciepersoneel is afgeweken van de door de overheid vastgestelde nullijn voor ambtenaren.

''Een groot deel van de achterban heeft daarentegen ook oog voor de huidige economische situatie. Dat en het feit dat het uiteindelijke resultaat grotendeels overeenkomt met de ACP-inzet, hebben voor velen de doorslag gegeven toch in te stemmen.''

Dinsdag

De ACP is een van de vier politiebonden die over het akkoord moesten stemmen. De VMHP en de ANPV hebben al ingestemd. De NPB stemt dinsdag. In het akkoord staat dat zwaar en specialistisch werk extra wordt beloond, maar in ondersteunende afdelingen komt er de komende jaren geen geld bij.

Het gaat niet om structurele loonsverhoging; de politie houdt vast aan de nullijn. Daartegenover staat een garantie op werk.