DEN HAAG - ''Het begint me de keel uit te hangen'', zei commissaris van de Koningin in Zeeland, Karla Peijs (CDA), maandag over geruchten dat er een deal zou zijn gesloten over de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen.

De komst van de mariniers zou een goedmakertje zijn voor het onder water zetten van de Hedwigepolder.

Peijs sprak in de Tweede Kamer tijdens een hoorzitting over de mogelijke verhuizing van de marinierskazerne en de voorgenomen verplaatsing van de Koninklijke Militaire School (KMS) van Weert naar Ermelo.

Ze reageerde fel toen onder meer de VVD naar de geruchten informeerde. Die houden in dat minister Hans Hillen (Defensie) zijn partijgenoot Peijs zou compenseren voor het verlies van de Hedwigepolder.

''Ik sluit geen dealtje over de Hedwige'', zei Peijs. ''Ik word hier bijna boos van, het is bijna smaad.'' Ze wees erop dat de commissaris van de Koningin in Utrecht ook van CDA-huize is.

Zeeland

Maar Peijs wil de kazerne graag. Als de verhuizing niet doorgaat is dat volgens haar een ''superramp'' voor Zeeland.

Hillen wil de mariniers ook graag naar Zeeland verplaatsen. Dat nieuwbouw in Vlissingen duurder is, vindt Hillen acceptabel gezien de betere ontwikkelingsmogelijkheden daar.

De KMS-verhuizing is onderdeel van een bezuiniging. Defensie wil 61 miljoen besparen op vastgoed.