DEN HAAG - De ontslagplannen uit het Kunduz-akkoord leiden tot oneerlijke behandeling van werknemers. Dat stelt vakbond FNV donderdag in een oproep aan het kabinet.

De vakbond kan zich er niet in vinden dat VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks in hun begrotingsakkoord voor 2013 hebben afgesproken om de preventieve toets door de rechter bij ontslag te schrappen.

"Werkgevers kunnen vervolgens zonder geldige reden voor Jan en alleman ontslag aanvragen. En dan zien ze achteraf wel wie de kennis, durf en centen heeft om dat alsnog bij de rechter aan te vechten", aldus Catelene Passchier (FNV).

"Dan kan er misschien nog een schadevergoeding worden toegekend, maar het ontslag kan niet ongedaan worden gemaakt."

Ontslagvergoeding

De FNV maakt ook bezwaar tegen de ontslagvergoeding die door het akkoord op maximaal zes maanden wordt gezet.

Passchier: "We horen nu al dat werkgevers een ontslag uitstellen tot 2014 om daarna mensen veel goedkoper te kunnen lozen."

Flexibilisering

De vakbond vindt dat de flexibilisering van de arbeidsmarkt is doorgeslagen, waardoor mensen onzeker zijn over hun baan en inkomen.

Volgens Passchier hangt daar voor werkgevers een prijskaartje aan, en zou het beter zijn als mensen na één jaar werken weer recht krijgen op een vaste baan.