DEN HAAG - Tweede Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA) heeft aanwijzingen voor omkoping en gokken in de eerste divisie van het Nederlandse betaald voetbal. 

Dat zei hij woensdag naar aanleiding van berichtgeving in NRC. Hij weet niet of dit 'matchfixing' nu nog plaatsheeft, maar heeft wel het stellige vermoeden dat er zulke praktijken hebben plaatsgehad.

Demissionair minister Edith Schippers (Sport) kondigde al een onderzoek aan naar omkoping in het Nederlandse betaalde voetbal.

Volgens Recourt moet dat strafrechtelijk van aard zijn, omdat dat de enige manier is om informatie te krijgen. Dan is hij bereid zijn informatie met politie en justitie te delen.

Zweem

Minister Schippers vindt dat er door de recente internationale ontwikkelingen een zweem over de Nederlandse sportwereld is gekomen als zou het er ook hier niet sportief aan toegaan. Dat vindt ze zeer ongewenst en schadelijk voor de Nederlandse sporters.

Schippers benadrukte dinsdag dat er volgens haar geen aanwijzingen zijn dat het matchfixing in ons land voorkomt, maar ze wil er volledige duidelijkheid over.