DEN HAAG - CDA-Kamerlid Sabine Uitslag stelt zich niet opnieuw herkiesbaar voor de Tweede Kamer. Dat heeft ze haar fractiegenoten woensdag laten weten.

''Ik krijg geen sprankel meer in mijn ogen als ik denk aan nog vier jaar Kamerlidmaatschap. Zo simpel ligt het'', zegt ze in een mail aan de CDA-fractie. Haar besluit heeft niets te maken met het feit dat ze recent moeder is geworden. Ook heeft ze alle vertrouwen in CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma.

In mei gaf de 39-jarige Uitslag op haar site aan nog wel herkiesbaar te zijn. "Ik heb het gevoel dat ik nog lang niet klaar ben." Volgens een CDA-woordvoerder had 'gevoelsmens' Uitslag op dat moment 'nog geen goed gesprek met zichzelf gevoerd' over haar kandidatuur.

Voor het Kamerlidmaatschap moet je voor meer dan 200 procent willen gaan, schrijft ze. ''Ontbreekt de passie of de sprankel dan doe je jezelf en anderen tekort.''

Uitslag, in Twente ook bekend als rockzangeres, kwam in september 2008 in de Kamer. In 2010 werd ze door haar partij op een lage 31e plek gezet, maar met 15.933 voorkeurstemmen kwam ze toch geheel op eigen kracht in de Kamer.