DEN HAAG - In de politieke barometer stijgt de VVD weer na een periode van daling. In de peiling van zaterdag komen de liberalen uit op 32 zetels, een winst van 2 vergeleken met vorige week.

In de Tweede Kamer bezet de VVD op dit moment 31 zetels.

Grote concurrent in de peilingen, de SP, blijft op 27 zetels staan. Nog altijd 12 meer dan ze nu in de Kamer heeft. Net als de VVD stijgt de PVV deze week met 2 zetels en komt ze uit op 22. Dat is twee minder dan het huidige zetelaantal.

De PvdA verliest 1 zetel in vergelijking met vorige week. De partij krijgt in de peiling 24 zetels. In de Kamer heeft ze nu nog 30 zetels.

CDA en D66

Het CDA en D66 verliezen in de peiling. Zij hebben nu respectievelijk 21 en 10 zetels in de Kamer. De christendemocraten gaan in de peiling van 16 naar 14 en D66 van 16 naar 15. De overige partijen bleven gelijk.

De politieke barometer van Ipsos Synovate is een peiling waarvoor 1027 mensen uit een vast online onderzoekspanel worden ondervraagd naar hun stemgedrag als er nu verkiezingen zouden zijn. De peiling is gehouden van woensdag tot vrijdagmiddag.