AMERSFOORT - Burger Partij Amersfoort (BPA) heeft donderdag bij de Raad van State bezwaar gemaakt tegen de naam van de partij van Hero Brinkman, Onafhankelijke Burger Partij (OBP).

Volgens fractievoorzitter Hans van Wegen van BPA worden kiezers op het verkeerde been gezet als de partij van Brinkman in de toekomst aan lokale verkiezingen mee gaat doen.

''Dat ze in gemeenten mee gaan doen ligt in de verwachting'', aldus Van Wegen donderdag.

''En dan worden alle partijen met het woord 'burger' in de naam daarvan de dupe.'' Van Wegen vindt dat de Kiesraad de OBP niet had mogen inschrijven voor de komende Kamerverkiezingen in september. Hij wil dat de bestuursrechter er een stokje voor steekt.

''Ik wens ze veel succes'', liet Brinkman in een reactie weten. ''Ik heb een aantal weken geleden telefonisch met de voorzitter gesproken en hij vertelde mij letterlijk dat het ze enkel om de media-aandacht gaat.''

''Dat is een flagrante leugen, het valt me enorm tegen dat Brinkman ons gesprek van anderhalf uur op deze manier samenvat. Ik heb nooit zoiets gezegd of gesuggereerd'', werpt Van Wegen tegen. ''BPA wil stevig afstand nemen van PVV-achtige ideeën en ook niet met Brinkman worden geassocieerd. Dat heb ik hem duidelijk proberen te maken.''