UTRECHT - De leeftijdsgrens om alcohol te drinken zou naar 18 jaar moeten. Dat vindt GGD Nederland, zo bevestigde een woordvoerster naar aanleiding van een artikel in Metro.

''In Nederland is er nog altijd veel alcoholmisbruik bij jongeren en komt comazuipen nog steeds veel voor. Bovendien kunnen jongeren te makkelijk aan alcohol komen'', aldus de woordvoerster.

Vandaar ook dat de GGD oppert om een minimumprijs voor alcohol in te voeren en supermarkten te verbieden alcohol te verkopen.

De directeur van GGD Nederland, Laurent de Vries, gaat deze punten aandragen bij minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

In de begin deze week door de Eerste Kamer goedgekeurde nieuwe Drank- en Horecawet staat juist dat de leeftijdsgrens voor het drinken van zwakalcoholische dranken op 16 jaar blijft staan. Voor sterke drank geldt al wel dat je minimaal 18 jaar moet zijn.

Directe aanleiding voor de stellingname van de GGD is een actie van supermarktketen C1000. Daar zijn deze week 3 kratten bier te krijgen voor de prijs van twee.

Volg alle berichten op Twitter over dit nieuws via NUlive