DEN BOSCH - Jolande Sap en Tofik Dibi verschillen over de manier waarop het Lente-akkoord dat GroenLinks sloot met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie een rol moet spelen in de eigen campagne voor de verkiezingen op 12 september.

Fractievoorzitter Sap en Tweede Kamerlid Dibi strijden om het lijsttrekkerschap van GroenLinks. Woensdag troffen ze elkaar in Den Bosch voor het tweede lijsttrekkersdebat.

Sap ziet het begrotingsakkoord als het bewijs aan leden dat GroenLinks resultaten kan bereiken, zoals het (deels) terugdraaien van bezuinigingen in de zorg, bij sociale werkplaatsen en op natuur.

Dibi vindt dat het verhaal van GroenLinks ''fundamenteel anders'' is dan het begrotingsakkoord. Volgens hem was het akkoord nodig en zijn er belangrijke bezuinigingen geschrapt, maar is in de verkiezingscampagne een eigen verhaal van GroenLinks nodig.

Trots

Sap zei dat haar partij trots mag zijn op de resultaten die geboekt zijn in het akkoord met de andere vier partijen. Ze zei graag de komende tijd mensen met een persoonsgebonden budget of in een sociale werkplaats op te zoeken om te laten zien wat GroenLinks bereikt heeft.