DEN HAAG - De fractievoorzitters van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie zijn dinsdagavond opnieuw met minister Jan Kees de Jager (Financiën) om tafel gegaan.

Ze willen de laatste knopen doorhakken bij de uitwerking van het eind vorige maand gesloten akkoord over de begroting voor volgend jaar.

Minister De Jager zei dat er na de besluiten over een aantal maatregelen nog contact zal zijn met ministeries, zoals dat van Volksgezondheid en van Sociale Zaken.

Binnen een paar dagen moet alles dan afgerond zijn en ''op vrij korte termijn'' moet het volgens de minister mogelijk zijn het pakket te presenteren.

Moment

D66-leider Alexander Pechtold zei dat dinsdagavond het moment is dat het moet gebeuren. Woensdag willen de partijen de plannen voor doorrekening naar het Centraal Planbureau sturen. Arie Slob (ChristenUnie) sprak van ''zware besluiten'' die genomen moeten worden om de overheidsfinanciën op orde te brengen en hervormingen door te voeren.

''Het is geen pretpakket, maar het is in het belang van onze kinderen en kleinkinderen'', zei hij over de bezuinigingen die zullen oplopen tot 12 miljard euro.

Laatste punten begrotingsakkoord