ZWOLLE - De ChristenUnie (CU) heeft Arie Slob zaterdag tijdens een ledencongres verkozen tot lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september.

Janneke Louisa volgt daarnaast Peter Blokhuis op als voorzitter van de partij. Slob maakte zaterdag tijdens een toespraak de nieuwe slogan van zijn partij bekend: 'Voor de verandering, ChristenUnie'.

Hij haalde ook uit naar de regeringspartijen en hun vroegere gedoogpartner, omdat de aanpak van de financiële en economische crisis maanden nagenoeg stil was komen te liggen door de ontstane politieke crisis. ''Ik kan het niet anders zeggen: wat een onverantwoord gedrag van partijen als VVD, CDA en PVV'', aldus de lijsttrekker.

Volgens Slob geven partijen als SP en PVV niet thuis als het moeilijk wordt. ''Bij collega Wilders is dat inmiddels een patroon geworden in zijn politieke carrière'', aldus de lijsttrekker.

Vorige maand werd al bekend dat Slob door het landelijk bestuur van de CU unaniem was voorgedragen als lijsttrekker. Slob leidt sinds een jaar de fractie van de CU in de Tweede Kamer. Hij volgde toen André Rouvoet op.

Lees alle berichten over dit onderwerp op Twitter via NUlive

Slob benoemd tot lijsttrekker ChristenUnie