DEN HAAG - Premier Mark Rutte ''slaat als een wildebras om zich heen door te zeggen dat een stem op PVV een verloren stem is''.

Dat liet PVV-leider Geert Wilders zaterdag weten in een reactie op uitspraken van Rutte, die vrijdagavond te gast was in het tv-programma Pauw&Witteman.

Rutte heeft volgens Wilders in het Catshuis gezegd dat hij uiterst gemotiveerd is de PVV af te breken tot de laatste zetel.

''Dat zal hem niet lukken. Maar wat Rutte wel afbreekt is Nederland, met een onverantwoord en snoeihard bezuinigingspakket voor 2013 dat werkgelegenheid, koopkracht en economische groei kost en het land overlevert aan Brusselse wolven'', aldus Wilders.

Bedreigd

In een interview met EenVandaag zegt Wilders dat Rutte hem tijdens het Catshuisoverleg heeft bedreigd en geïntimideerd. ''Als je doet wat Rutte wil, dan legt hij een arm om je schouder. Houd je de rug recht en doe je niet wat hij wil, maar doe je iets wat goed is voor Nederland en de kiezer, dan word je bedreigd en geïntimideerd met opmerkingen dat je partij wordt afgebrand'', aldus Wilders.

Volgens Wilders wordt de PVV de grootste, zo niet een van de grootste partijen van Nederland bij de verkiezingen. ''Ik sta hier om tegen de heer Rutte te zeggen: Je komt op 12 september van een koude kermis thuis.''