DEN HAAG - Het overleg tussen VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie met minister Jan Kees de Jager van Financiën over de uitwerking van de begroting voor 2013, wordt donderdag voortgezet. 

Dat zei D66-leider Alexander Pechtold. 

Pechtold denkt dat het nog een ''kwestie is van uren en niet van dagen'' voordat de zaak rond is. Aan het begin van het overleg zei hij al dat de afspraken op hoofdlijnen al waren gemaakt.

De partijen hebben samen met een aantal betrokken bewindslieden ''heel veel voortgang'' geboekt bij de uitwerking van het onlangs gesloten akkoord. De Jager zei dat na afloop van een overleg met de vijf partijen.

Zorg

De kans dat het nog misgaat tussen de partijen is volgens De Jager ''nihil''. De komende dagen worden zaken op terreinen als zorg en sociale zekerheid ook verder uitgewerkt met betrokken bewindslieden.

Volgens De Jager heeft het Centraal Planbureau (CPB) uiterlijk volgende week woensdag alle gegevens van het akkoord op een rij om de effecten te kunnen doorrekenen.

Voorjaarsnota

Eind deze maand zal De Jager de Tweede Kamer informeren over de precieze plannen in de jaarlijkse voorjaarsnota. ''Bijna alles is al duidelijk, maar een aantal maatregelen vergt nadere uitwerking'', aldus De Jager.

Zo zijn bij de zorg maatregelen voor het basispakket en een hoger eigen risico al duidelijk, maar moet er nog gesproken worden over zo'n 1 miljard euro.

Na de val van het kabinet Rutte kwamen de vijf partijen twee weken geleden met minister De Jager een pakket maatregelen overeen, waardoor het begrotingstekort van volgend jaar niet boven de 3 procent moet uitkomen.