DEN HAAG - Koningin Beatrix heeft vorig jaar ongeveer 500 wetten en 3000 Koninklijke Besluiten getekend, evenveel als in 2010.

Ook ontving ze op Paleis Noordeinde in Den Haag 36 nieuwe ambassadeurs en nam er afscheid van 16. De Oranjes hadden vorig jaar 327 activiteiten in de agenda staan, iets minder dan de 350 optredens een jaar eerder.

Dat zijn enkele zaken die vermeld staan in het Jaaroverzicht 2011 dat het Koninklijk Huis donderdag publiceerde. Het jaarlijkse boekwerk, dat voor de tweede keer verschijnt, geeft een overzicht van de activiteiten van met name koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima het afgelopen jaar.

Een selectie van ongeveer honderd optredens is uitgelicht en breder toegelicht. In een thematische bijlage wordt uitgebreid aandacht besteed aan Kroondomein Het Loo, het landgoed op de Veluwe waarvan een deel in beheer is bij Beatrix.

Hout

Zo is te lezen dat op het landgoed jaarlijks 35.000 kubieke meter hout wordt geoogst. Het Kroondomein is hiermee na Staatsbosbeheer het grootste bosbouwbedrijf van Nederland.

Het jaaroverzicht is bedoeld om meer inzicht te verschaffen in de activiteiten van de Oranjes. Een financieel overzicht, dat er vorig jaar nog wel in stond, ontbreekt dit keer. Het was nog niet beschikbaar, liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten.