DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders ontkent op Twitter dat er interne verdeeldheid is binnen zijn fractie over het afgewezen bezuinigingspakket.

''Grote onzin'', noemt hij een uitspraak van VVD-fractievoorzitter Stef Blok hierover. ''Blok kwebbelt over ‘dissidenten’ en ‘terugfluiten’. Grote onzin. Unanieme PVV-fractie tegen Brusselse dictaten en aanval op onze ouderen’’, luidt de tweet van Wilders.

Blok had in Buitenhof gehint op een gerucht dat zo’n vijf dissidenten vrijdag gedreigd hadden de PVV-fractie te verlaten als Wilders instemde het bezuinigingspakket van ruim 14 miljard euro dat in het Catshuis op tafel lag.

'Valse spin'

Tegen het ANP noemt Wilders dit een ''valse spin’’ van Blok. ''De fractie was en is unaniem en er is vrijdag niks aan de fractie voorgelegd.’’

Volgens Wilders is de PVV-fractie zaterdagavond pas bijeen geweest, nadat de breuk met VVD en CDA al een feit was. De komende verkiezingscampagne gaat volgens Wilders ''keihard over Europa''.

In een sms die Wilders aan meerdere journalisten stuurde, schrijft hij: ''Het totaalpakket met CPB was onacceptabel en fractie was het daar in vergadering na breuk gister om 18.00 uur unaniem mee eens. En er is voor breuk niks aan fractie voorgelegd.''

Media

Media wereldwijd berichten zondag uitgebreid over de breuk tussen het kabinet-Rutte en gedoogpartner Wilders. ''Wilders laat regeringscoalitie in de steek'', kopt de Duitse kwaliteitskrant Süddeutsche Zeitung.

Weekblad Stern en tal van andere Duitse media merken op dat er ''alweer'' verkiezingen zijn in Nederland, minder dan anderhalf jaar na het aantreden van de huidige regering. ''Hoe het nu verder moet, is onduidelijk'', schrijft de Vlaamse krant De Standaard.

Het Waalse RTL kopt op zijn website met een citaat van een ex-premier van België: ''Guy Verhofstadt noemt Geert Wilders hypocriet''.