VENLO - De VVD in Limburg wil binnen tien dagen een nieuwe coalitie nadat vrijdag een eind kwam aan de samenwerking tussen CDA, PVV en VVD. 

De Limburgse gedeputeerde Mark Verheijen zei zaterdag het meest te zien in een coalitie van CDA, VVD en PvdA.

Een lijmpoging met de PVV heeft volgens hem geen zin meer. Een coalitie van middenpartijen kan snel tot stand komen, denkt Verheijen, die tevens politiek leider van de VVD in Limburg is.

Stabiel bestuur

''We hebben behoefte aan een stabiel bestuur'', benadrukte Verheijen. Een lijmpoging met de PVV heeft volgens hem geen zin meer. Een coalitie van middenpartijen kan snel tot stand komen, denkt Verheijen, die tevens politiek leider van de VVD in Limburg is. ''De coalitie is gevallen, tijd dat Limburg nu snel weer opstaat'', zei Verheijen.

CDA

De CDA is als grootste partij aan zet om de mogelijkheden voor een nieuwe provinciebestuur te onderzoeken. Verheijen zei de uitnodiging van het CDA af te wachten.

Verheijen noemde zaterdag de opeenvolging van de val van de coalitie in Limburg en de gebeurtenissen in het Catshuis ''bijzonder''. Hij wilde echter niet speculeren over een eventuele relatie tussen het buitenspel zetten van de PVV in Limburg en de ontwikkelingen in het Catshuis.

Oppositiepartijen

GroenLinks in Limburg heeft zaterdag de oppositiepartijen PvdA, SP, D66 en 50+ uitgenodigd voor een oriënterend gesprek zondagochtend in Venlo. De partij wil een gezamenlijk optrekken om bij de coalitievorming een groener, socialer en toleranter Limburg te bereiken.