Opstelten weer met politie om tafel

DEN HAAG - Er lijkt weer schot te komen in de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de politie. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid) gaat naar eigen zeggen woensdagavond weer met de vertegenwoordigers van de politie om de tafel.

De politiebonden zeggen van niets te weten.

Er is van de kant van de politie een stap gezet, erkende de minister dinsdag in het Tweede Kamergebouw. Opstelten heeft 'natuurlijk iets te bieden', zei hij, maar verklapte niet wat.

Hij wees erop dat ook zijn positie 'niet in beton gegoten' is. Het gesprek woensdag is informeel van aard en bedoeld om uit te zoeken hoe de onderhandelingen echt kunnen worden voortgezet.

Extra stap

Politievakbond ACP benadrukt echter dat de bonden nu geen extra stap hebben gezet, maar dat alleen nogmaals is duidelijk gemaakt dat zij bereid zijn om af te zien van hun looneis van 3 procent, in ruil voor toezeggingen van de minister. Die toezeggingen zouden er moeten komen op het gebied van onder meer pensioenregelingen en arbeid- en rusttijdenregelingen.

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp liet weten dat hij geen uitnodiging heeft gehad voor een gesprek en dat hij niet om de tafel wil gaan zitten voordat hij van Opstelten een aanbod op schrift heeft gehad. Vice-voorzitter Jan Willem van de Pol van de Nederlandse Politiebond (NPB) zei van niets te weten over een gesprek met de bewindsman.

De politie voerde recent actie voor een betere cao.

Lees meer over:
Tip de redactie