HILVERSUM - Voormalig PVV-lid Hero Brinkman wil zich in zijn toekomstige politieke werk onder meer gaan toeleggen op ouderen.

''Die hebben geen specifieke stem meer in de Tweede Kamer, ze vallen overal buiten de boot'', aldus de huidige eenmansfractie Brinkman in het televisieprogramma Eva Jinek op zondag.

Daarnaast wil Brinkman wil zich als onafhankelijk Tweede Kamerlid weer gaan bezighouden met de Caribische delen van het koninkrijk. De scherpe toon van het voormalige PVV-lid zette in het verleden de politieke verhouding met de eilanden onder druk.

Brinkman heeft zich aangemeld voor de commissie Koninkrijksrelaties van het parlement. Hij moest de portefeuille na de verkiezingen van 2010 aan een PVV-collega overlaten, maar wil nu 'de corruptie en het nepotisme' op de eilanden weer aan de kaak gaan stellen.

'Corrupt boevennest'

Een aantal jaar geleden richtte Brinkman zijn pijlen veelvuldig op Aruba en de toenmalige Nederlandse Antillen. Zo opperde hij in 2008 de Antillen voor verkoop op marktplaats.nl te zetten.

Hij noemde de eilanden een 'corrupt boevennest' en maakte hij een Arubaanse minister uit voor 'leugenaar en lafaard'. Zijn uitspraken veroorzaakten veel ophef op de eilanden.

Brinkman wil een boek gaan schrijven op basis van zijn ervaringen in Den Haag. ''Het wordt een boek met een boodschap, die in het positieve wordt geuit naar de toekomst toe.''

Dubbel gevoel

Brinkman zei verder dat het 'rommelt' binnen de PVV. De politicus heeft nog altijd een dubbel gevoel over zijn vertrek: ''Teleurstelling en opluchting, maar de teleurstelling weegt zwaarder. Zes jaar poets je niet zomaar weg.''