AMSTERDAM - VVD en PvdA willen opheldering over de berichten dat uit het dossier van Tristan van der V. gegevens zouden zijn verdwenen.

Uit de map met informatie die volgens de NOS weg is, zou blijken dat Van der V. onder psychiatrische behandeling stond en dat de politie al in 2005 moet hebben geweten van zijn psychische problemen.

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch wil dat er verantwoording wordt afgelegd over de kwestie, die de NOS vrijdag aan het licht bracht. Op Radio 1 zei hij zaterdagochtend dat het een 'klap in het gezicht van de nabestaanden' zou zijn als de map echt weg is.

Opzet

Ook VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert wil meer over de zaak weten. Ze vraagt zich onder meer af of de map met opzet is achtergehouden. Ook wil ze duidelijkheid over de termijn waarop dit soort gegevens bewaard moet worden. "Het is volstrekt onduidelijk hoelang dit dossier bewaard had moeten blijven."

Justitie liet vrijdag al weten zich niet te herkennen in de berichtgeving van de NOS. Dat een map uit 2005 niet langer beschikbaar is, is volgens het Openbaar Ministerie 'goed verklaarbaar' doordat dossiermappen van afgewezen aanvragen van wapenvergunningen toen werden vernietigd. De politie en justitie ontkennen dat de politie al in 2005 op de hoogte was van de psychische problemen van Van der V.

Lees alles over de schietpartij in Alpen aan den Rijn