DEN HAAG - Regeringspartij CDA is bezorgd over vertraging die minister Henk Kamp (Sociale Zaken) oploopt in de uitwerking van het pensioenakkoord.

Kamp heeft vrijdag in een brief de Tweede Kamer laten weten dat hij hoopt in de loop van mei hiermee klaar te zijn.

Eerder had hij gezegd in april met de nadere uitwerking te komen van het akkoord dat is gesloten met werkgevers en de vakbeweging over verhoging van de pensioenleeftijd.

Geschrokken

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vraagt zich af of er nog wel voor het einde van dit jaar helderheid komt over de effecten van het pensioenakkoord. Zo is hij ervan geschrokken dat Kamp in mei met een hoofdlijnennota wil komen over het nieuwe financieel toetsingskader voor pensioensparen en niet met een uitgewerkt voorstel.

''Er moet zo spoedig mogelijk een echt voorstel komen. Alleen als je de details kent, dan weet je hoe het gaat met indexeren en korten van pensioenen'', aldus Omtzigt. Een uitgewerkt voorstel is volgens hem noodzakelijk om de balans tussen generaties te kunnen opmaken en vast te kunnen stellen welke risico's worden genomen.

Kamp benadrukte ''geen ernstige vertraging'' te verwachten. Hij zegt de maand april nodig te hebben, omdat hij nog op wat adviezen en berekeningen wacht.