DEN HAAG - Het dinsdag opgestapte PVV-Kamerlid Hero Brinkman had "heel veel" PVV-punten achteraf gezien liever niet verkondigd. Dat zegt hij in een interview met NU.nl.

Als voorbeeld noemt hij het punt van de ontransparante partijfinanciering van de PVV, die hij vanuit de PVV moest verdedigen. "Ik heb daar ongelooflijk mee in mijn maag gezeten", aldus Brinkman.

"Ik weet dat er financieringen gaande zijn vanuit lobbykantoren uit het buitenland naar de PVV. Dat wil ik niet. Ik wil niet gefinancierd worden op een manier waarbij ik het sterke vermoeden heb dat mensen invloed uitoefenen op de lijn van de partij."

Brinkman zegt verder dat hij nu niet meer zo snel zou meestemmen met "de dierenwelzijns-onzin vanuit de hoek van de Partij van de Dieren". 

Op de vraag of er ook verschillen bestaan tussen Brinkman en de PVV op economisch vlak, antwoordt hij: "Als je zult moeten hervormen, moet alles bespreekbaar zijn en moet je geen barrières opwerpen. Dus ook niet op het punt van de de hypotheekrenteaftrek."

Lees het hele interview met Hero Brinkman