DEN HAAG - Het CDA accepteert geen verdere aanscherping van immigratieregels, in weerwil van de wens van PVV-leider Geert Wilders. Dat schrijft het Nederlands Dagblad.

Het dagblad citeerde Peetoom maandag tijdens haar kennismakingstour door Limburg. In een verklaring op de CDA-website ontkent de CDA-voorzitter de uitspraken echter.

Wilders eist aanscherping van de immigratieregels in ruil voor zijn steun voor de op handen zijnde bezuinigingsmaatregelen. Maar volgens het Nederlands Dagblad zei Peetoom dat met de huidige afspraken in het regeerakkoord al de uiterste grenzen zijn bereikt.

Dat zou ook de boodschap zijn die volgens haar de onderhandelaars namens het CDA, minister Maxime Verhagen en fractieleider Sybrand van Haersa Buma, meenemen naar de onderhandelingstafel in het Catshuis.

Over ontwikkelingshulp zou Peetoom verder nog hebben gezegd dat van fors korten geen sprake kan zijn.

Verklaring

In de verklaring schrijft Peetoom dat de weergave van de uitspraken onjuist is. "Ik heb op de bijeenkomst aangegeven dat ontwikkelingssamenwerking en migratie belangrijke thema's zijn voor veel CDA leden", aldus Peetoom.

Verder schrijft ze: "Ik heb alle vertrouwen in de CDA onderhandelaars en wacht - net als iedereen - het onderhandelingsresultaat met vertrouwen af."

Kamervragen

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi wil opheldering van Verhagen over de uitspraken van Peetoom.