UTRECHT - Waarnemend fractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem heeft zaterdag zijn excuses aangeboden voor het gedrag van sommige van zijn fractiegenoten.

Hij deed dat zaterdag tijdens de politieke ledenraad van de PvdA. Vorige week lekten vanuit de PvdA-fractie anoniem irritaties uit over de koers van de partij en partijleider Job Cohen.

"Ik schaam me voor de wijze waarop sommige van mijn fractiegenoten in de media hebben laten weten hoe ze er naar kijken", aldus Dijsselbloem.

"Daarover bied ik mijn excuses aan. Ik schaam me dat mensen die staan voor samenwerking, vertrouwen, verantwoordelijkheid en idealen zich zo gedragen."

In Utrecht stond de PvdA zaterdag stil bij het vertrek van Cohen. De fractie en het partijbestuur legden hiervoor verantwoordelijkheid af. Veel leden waren boos over het gedonder binnen de PvdA-fractie.

Cohen

Job Cohen was ook aanwezig. Hij kreeg een staande ovatie. In zijn speech zei Cohen zich te willen blijven inzetten voor de zaken die hij belangrijk vindt.

Ook Cohen betreurde het lekken uit de fractie en de ontstane ophef, maar zei dat dit niet de reden was voor zijn vertrek. "Ik had zelf het gevoel dat ik de goede zaak niet verder kon helpen."

Ledenraad PvdA