AMSTERDAM – Het CDA moet zich niet meer laten vernederen door PVV-leider Geert Wilders en een krachtig tegengeluid laten horen.

Dat zegt CDA-prominent Willem Aantjes in een interview met NU.nl.

"Je ziet toch hoe Wilders ons dagelijks vernedert. Ik wind me er erg over op. Als Wilders zegt dat het CDA een toontje lager moet zingen, doet het CDA dat dan ook", aldus de eerste fractievoorzitter van het CDA.

Aantjes, één van de oprichters van het CDA in de jaren zeventig, wil dat zijn partij Wilders van repliek gaat dienen. “We moeten tegen Wilders zeggen dat het tijd wordt dat hij eens zijn mond houdt.”

Zetelaantal

Volgens Aantjes durft zijn partij zich niet goed uit te spreken vanwege het lage zetelaantal in de Tweede Kamer van 21 en de aanhoudende slechte peilingen.

"Ik hoor argumenten als 'we moeten ons realiseren dat we de kleinste van de drie zijn en dat we er toch al niet zo best voor staan in de peilingen'. Als we er zo mee omgaan, zal het alleen maar slechter worden."

De CDA-prominent hoop dat de bewindslieden en de fractie hun rug recht houden tijdens de komende bezuinigingsonderhandelingen. "De eerste slag moet in het kabinet worden gestreden en dat wordt heel zwaar. Onze bewindslieden hebben zich persoonlijk allemaal sterk gemaakt voor deze coalitie. Ik heb meer vertrouwen in de fractie dan in onze bewindslieden."

Lees hier het hele interview