DEN HAAG - Een grote storing op het treintraject Den Haag - Utrecht zorgt er voor dat diverse Kamerleden strandden. 

Via Twitter stroomden diverse klaagtweets van Kamerleden binnen. Zo zaten CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier en D66-Kamerlid Kees Verhoeven vast in een trein bij Woerden. Oorzaak is een gebroken bovenleiding.

Volgens Ferrier waren ook Esme Wiegman (ChristenUnie), Ronald Plasterk (PvdA), Lutz Jacobi (PvdA) en Paulus Janssen (SP) te laat op hun werk.

De NS laat weten dat de storing rond 15 uur pas is verholpen. Reizigers vanuit Utrecht wordt geadviseerd om via Amsterdam Centraal te reizen.

Verder twitterden ook Arjan el Fassed (GroenLinks), Madeleine van Toorenburg (CDA) en Agnes Wolbert (PvdA) over problemen onderweg. Inmiddels is bekend dat ook PvdA'er Pauline Smeets vast zat op weg naar Den Haag.

Plasterk laat per sms weten dat ook CDA-senator Rene van der Linden vast zat in de trein bij Woerden.

Dinsdagochtend begint voor Kamerleden traditiegetrouw met de wekelijkse fractievergadering. Het vragenuur is om 2 uur de eerste gezamenlijke vergadering.

De bovenleidingbreuk komt bovenop de andere winterproblemen op het spoor. Deze hele week rijdt de NS met een aangepaste dienstregeling, omdat het niet mogelijk is onder deze winterse omstandigheden de reguliere dienstregeling te rijden.