Grond in Borssele blijft voor kerncentrale

MIDDELBURG - In Borssele blijft er grond gereserveerd voor een tweede kerncentrale ondanks het feit dat de twee bedrijven die daar plannen voor hadden hun voornemen in de ijskast hebben gezet.

De SP in Provinciale Staten van Zeeland had vrijdag een motie ingediend om de grond beschikbaar te stellen voor andere bedrijven.

Dat kan nu niet, omdat het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) in het waarborgingsbeleid kernenergie voorschrijft dat de grond tot 2020 voor een kerncentrale blijft gereserveerd.

Uitbreiden

De locatie naast de huidige kerncentrale is volgens de SP gewilde grond, maar gereserveerd voor nog een kerncentrale. Het havenschap Zeeland Seaports, eigenaar van de grond, zou diverse bedrijven die er wilden bouwen of uitbreiden, hebben moeten teleurstellen.

De motie om EL&I te vragen de locatie te schrappen uit het beleid, werd alleen gesteund door de PvdA, GroenLinks en D66. Het Zeeuwse energiebedrijf Delta en ERH - onderdeel van Essent - hadden plannen voor een tweede kerncentrale, maar beide stelden die op 23 januari uit.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie