DEN HAAG - De twee raadsleden die zich onlangs afscheidden van de Haagse PVV-fractie, willen niet ingaan op aantijgingen van de PVV dat zij correspondentie over een verkeerszwartboek naar de pers hebben gelekt.

Dat hebben zij zondag laten weten.

De PVV Den Haag kwam zaterdag onder vuur te liggen over het mogelijk verzinnen van sommige klachten in een zwartboek over het omstreden Haagse verkeerscirculatieplan.

Raadslid Richard de Mos ontkende de aantijging en stelde dat de voormalige PVV'ers uit rancune de informatie naar de Volkskrant zouden hebben gelekt.

Zwart maken

Raadslid Marjolein de Waal van Onafhankelijk Den Haag wilde zondag ''absoluut niet ingaan'' op de vraag of zij de mails heeft gelekt om haar voormalige collega's zwart te maken. Fractieleider Arnoud van Doorn stelt de mails niet te hebben gelekt, maar ''kan niet voor mijn collega spreken''.

De PVV Den Haag heeft vorig jaar een e-mail verstuurd waarin werd gevraagd klachten over het omstreden Verkeerscirculatieplan (VCP) te verzinnen. Maar de medewerker die hier verantwoordelijk voor was, is volgens raadslid De Mos direct tot de orde geroepen.

In het uiteindelijke zwartboek dat de PVV heeft samengesteld, staan geen verzonnen klachten, stelt hij.

Harde werkwijze

De Volkskrant claimde zaterdag op basis van anonieme bronnen bij de fractie dat een deel van het zwartboek zou zijn verzonnen.

Voormalige PVV’ers Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal stapten eind vorig jaar uit de partij. Ze stelden het niet eens te zijn met de harde werkwijze binnen de fractie.

De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad is groot tegenstander van het VCP, een initiatief van de gemeente Den Haag om de binnenstad gedeeltelijk autovrij te maken en meer ruimte te bieden aan voetgangers en fietsers. De PVV ontvangt naar eigen zeggen echter veel klachten van ondernemers in de binnenstad die hun omzet drastisch zagen teruglopen als gevolg van het VCP.