MAASTRICHT - De vrijdag uit de Limburgse PVV-Statenfractie gezette Cor Bosman blijft deel uitmaken van het Limburgs parlement.

Hij gaat in de Limburgse Staten verder als eenmansfractie, maakte hij maandagavond voor de regionale omroep L1 bekend.

De PVV zette Bosman uit de fractie nadat zijn uitspraak over PvdA-Statenlid Selçuk Özturk publiek was gemaakt. Bosman had in een mail aan partijgenoten zijn socialistische collega ''een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken'' genoemd.

Bosman erkende dat hij de uitspraak beter niet had kunnen doen, maar sprak wel van ''een buitenproportionele collectieve verontwaardiging''.

Tweede lid

Bosman is het tweede lid dat binnen een jaar de PVV Limburg verlaat. In juli stapte Harm Uringa uit de PVV-fractie en ging alleen verder. Naar vrijdag bekend werd wegens de voor hem onaanvaardbare e-mail van Bosman.

De coalitie van PVV, CDA en VVD in Limburg is niet in gevaar en beschikt over 26 van de 47 zetels. De PVV liet maandag in een reactie weten het ''spijtig'' te vinden een zetel te verliezen, maar het besluit van Bosman te respecteren.

Steunen

Bosman, medeauteur van het coalitie-akkoord, zei de coalitie te blijven steunen. ''Ik verwacht niet dat ik door oud-collega's met de nek wordt aangekeken'', zei hij.

Özturk zei maandagavond in Nieuwsuur niet gehoord te hebben dat Bosman zijn uitspraken terugtrekt. Hij beraadt zich dinsdagavond hierover met zijn fractie..