AMSTERDAM - Het PvdA-Statenlid in Limburg Selçuk Öztürk vreest dat er meer PVV'ers zijn die dezelfde gedachten hebben als het uit de Limburgse PVV-fractie gezette Statenlid Cor Bosman.  

Hij riep vrijdagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur andere PVV'ers op het voorbeeld van Statenlid Harm Uringa, die in juli de PVV verliet, te volgen.

De PVV besloot vrijdag het lid Cor Bosman uit de Statenfractie te zetten, nadat bekend werd dat Bosman Öztürk vorig jaar heeft uitgemaakt voor 'een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken'.

E-mal

Bosman deed zijn uitlatingen voor de zomer van vorig jaar in een e-mail aan partijgenoten. De mail zou voor Statenlid Harm Uringa de reden zijn geweest in juli de PVV te verlaten. Hij was het er niet mee eens dat de partijtop niet ingreep.

Fractievoorzitter Laurence Stassen wilde vrijdag niet ingaan op de vraag waarom Bosman niet toen al uit de fractie is gezet, maar pas nu de uitlatingen bekend zijn geworden. Zij stelt dat de PVV binnenkort met een verklaring komt. Stassen bood namens de PVV wel haar excuses aan aan Öztürk.

Gedachtegoed

Het PvdA-Statenlid gaf vrijdag aan dat hij liever heeft dat het gedachtegoed binnen de PVV wordt aangepakt, dan dat hij excuses krijgt aangeboden.

"Dit is een jaar lang goedgekeurd. Misschien gebeuren daar wel meer van dit soort zaken. Ik denk dat meerdere mensen met een dergelijk gedachtegoed binnen de PVV zitten."

Hij hoopt dat PVV'ers een voorbeeld nemen aan Uringa. "Zodat dit soort zaken er geen plek kan hebben."