DEN HAAG - Zolang de crisis voortduurt mogen de pensioenen niet gekort worden.

Dat zegt de PVV. 

Fractievoorzitter Wilders en fractiewoordvoerder Sociale Zaken Van den Besselaar roepen minister Kamp (Sociale Zaken) op om met de sociale partners hierover afspraken te maken.

Volgens de PVV is de koopkracht van ouderen belangrijk voor de economie. De Kamerleden stellen dat de korting niet het gevolg is van de tekorten bij de pensioenfondsen, maar van boekhoudkundige regels.

Dat de fondsen er ogenschijnlijk nu slecht voor staan komt volgens de PVV door de crisis in Europa en de bijbehorende onrust op de beurs.

De partij stelt daarom voor om gedurende de crisis een soepelere rekenrente te hanteren.

"Wel miljarden naar Griekenland, wel miljarden naar de banken en korten op pensioenen: no way!", aldus de parlementariërs in een persbericht.

DNB

Afgelopen week kondigde De Nederlandse Bank (DNB) aan dat er tientallen pensioenfondsen in zwaar weer zitten en dat dit vermoedelijk tot gevolg heeft dat per 2013 de pensioenen gekort gaan worden.

Volgens de PVV is het niet de taak van de DNB om te communiceren over de mogelijke gevolgen voor pensioengerechtigden. De DNB zou zich moeten beperken tot de status van de pensioenfondsen.