DEN HAAG - Geert Wilders maakte zich zondag opnieuw kwaad over de kersttoespraak van koningin Beatrix.

''Mijn hemel is de Majesteit stiekum lid geworden van GroenLinks?'', twitterde hij over de toespraak van de koningin, waarin ze een lans brak voor duurzaamheid en milieu.

Het is niet voor het eerst dat Wilders kritiek uit op de kerstboodschap van de koningin. Vier jaar geleden zat die volgens hem ''vol multiculti-onzin'' en was die in zijn ogen bovendien tegen de PVV gericht.

Instemming

Andere Kamerleden reageerden op twitter wel met instemming op de tekst van de koningin. GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren vond dat de koningin 'precies de juiste boodschap' gaf. "'Meer laten gelden dan geld alleen..' Duurzaamheid als centraal thema.'', meldde ze.

Diederik Samsom (PvdA) twitterde: ''De Koningin laat even onomwonden weten wat ze van 130-km-per-uur-weg-met-de-natuur vindt. Hele Kerstboodschap over milieu en natuur.''

Ook vanuit de regeringspartijen kwam goedkeuring. ''Kerstboodschap koningin: oproep tot duurzaamheid. Niet als bijzin, maar als centraal thema. Indrukwekkend'', stelde CDA-Kamerlid Marieke van der Werf.