Wilders wil aftrek hypotheekrente absoluut handhaven

DEN HAAG - Geert Wilders van de PVV wil de hypotheekrenteaftrek absoluut handhaven. Hij bevestigde dinsdag uitlatingen in De Telegraaf daarover.

''Handen af van de hypotheekrenteaftrek. Deze zekerheid moet de Nederlandse huizenbezitter niet ontnomen worden'', aldus Wilders.

''Ook VVD en CDA moeten hier hun rug recht houden.''

De hypotheekrente is door de nieuwe miljardenbezuinigingen opnieuw in het vizier gekomen.

''Het is nog maar de vraag of het verstandig is de begrotingsafspraken blind na te leven'', oppert Wilders verder in de krant. ''In deze moeilijke economische tijden kan te veel bezuinigen meer schade veroorzaken dan goed doen. Daarover moeten CDA en VVD durven praten.”

Henk en Ingrid

''De PVV zal knokken als een leeuw voor de belangen van Henk en Ingrid'', zegt de PVV-leider. ''Er is ons veel aan gelegen Job Cohen niet aan de macht te brengen en we willen de PvdA nog graag 100 jaar in de oppositie houden. Maar we zullen niet tekenen voor sociale kaalslag.”

Het AD schrijft dinsdag dat het einde van de hypotheekrenteaftrek in zijn huidige vorm nabij is. Binnen de coalitie is het taboe om de aftrek in te perken voor aflossingsvrije hypotheken weg, zo zouden meerdere bronnen uit CDA en VVD melden.

Regeringspartij VVD liet in een reactie weten dat aanpassingen aan de hypotheekrenteaftrek de lasten voor burgers verhogen en daar voelt de partij traditioneel niet voor. Minister Jan Kees de Jager (Financiën) wees er afgelopen weekeinde nog op dat met de beperking van de hypotheekrenteaftrek niet direct veel geld binnen te halen is.

Tip de redactie