DEN HAAG - De PvdA dreigt minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) met een motie van wantrouwen als hij blijft ingaan tegen de wens van een meerderheid van de Tweede Kamer om sociale huurwoningen meer beschikbaar te stellen voor wat hogere inkomens.

PvdA'er Jacques Monasch zei maandag in tv-programma Radar een motie van wantrouwen te overwegen als Donner de Kamer niet tegemoet komt in een debat dat volgende week op de rol staat.

Nu geldt voor een goedkoop huurhuis in principe een inkomensgrens van 33.614 euro per jaar, maar volgens de PvdA biedt Europa ruimte voor versoepeling van de regels.

Donner heeft de Kamer eerder juist gewaarschuwd dat er grote risico's kleven aan het opnieuw onderhandelen met Brussel over staatssteun.

Hij wees erop dat over de huidige regels voor de sociale woningbouw jarenlang is onderhandeld. Volgens de CDA-bewindsman zijn bij nieuwe onderhandelingen geen garanties op een goede uitkomst en kan ook al het goede van de huidige afspraken op losse schroeven komen te staan.