DEN HAAG - De ChristenUnie wil voorafgaand aan de belangrijke Europese vergaderingen van komende woensdag over de toekomst van de euro in de Tweede Kamer debatteren met premier Mark Rutte en minister Jan Kees de Jager (Financiën).

ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob wil eerst een overleg met De Jager, dat gevolgd kan worden door een kort debat met Rutte.

Volgens de ChristenUnie kon de premier afgelopen zaterdag nog weinig kwijt over de aanpak van de eurocrisis, maar zal dat inmiddels anders zijn. Bij de andere partijen is vooralsnog weinig animo voor een debat.

Het inpassen van een debat is moeilijk. De Jager is naar verwachting woensdagochtend al vroeg in Brussel voor een overleg met zijn Europese collega's.

Politieke beschouwingen

Rutte en de rest van het kabinet zijn daarnaast een groot deel van de dinsdag bezet vanwege de politieke beschouwingen in de Eerste Kamer.

Woensdag aan het eind van de middag moet Rutte in Brussel zijn voor een top met leiders van de Europese Unie en aansluitend met leiders van de eurozone.